Alle berichten van Fokker Friendship

De tarieven

2024 :

Woensdag of donderdag  250,- per nacht, verblijf van 15:00 tot 12:00 uur inclusief  ontbijt / koffie / thee.

Vrijdag 300,- per nacht, verblijf van 15:00 tot 12:00 uur inclusief ontbijt / koffie / thee.

Zaterdag 350,- per nacht, verblijf van 15:00 tot 12:00 uur inclusief  ontbijt / koffie / thee.

Zondag is alleen te boeken in combinatie met  zaterdag voor 525,-

Boekingen gaan eenvoudig via deze knop. Klik een datum naar keuze aan en vervolgens opent zich een maandkalender. Zwarte data zijn nog vrij, de grijze zijn al geboekt. Vul de aanvraag in en wij reageren daarop met een bevestiging. Vervolgens sturen we  een betalingsverzoek via de mail en na ontvangst van die betaling is de boeking definitief en sturen we het ticket op.

Last-Minute

Af en toe valt er op korte termijn een nacht vrij dus gewoon even bellen!  0164 615 966    of     06 22 49 15 56

Overview Fokker Friendship in de tuin

 

 

 

 

Historie

Ze is “geboren” op 15 januari 1960, toen bestelde Türk Hava Yollari (Turkish Airlines) haar bij Fokker. Op 13 juli 1961 rolde ze als nummer 75 van dit type toestel uit de fabriek en mocht vervolgens op 25 juli van datzelfde jaar haar eerste vlucht maken. Op 30 augustus 1961 begon haar werk in Turkije waar ze tot 12 oktober 1973 is gebleven. Ze vloog toen met het callsignTC-TEK. Hier heeft ze het grootste deel van de ruim 20.000 uren op de teller gevlogen.

Na wat omzwervingen, wat last van midlife-crisis misschien, wordt ze teruggekocht door Fokker en komt naar Schiphol. Hier gaan ze haar ombouwen naar een prototype defensie toestel de zogenaamde maritime conversie. Het plan is haar in te gaan zetten op diverse luchtshows en op die manier meerdere toestellen van dit type te kunnen gaan verkopen. Dat is gelukt, 14 stuks zijn er toen gemaakt voor diverse internationale defensies. Ze is nogal een dame die graag in de belangstelling staat dus die luchtshows waren spek in het bekje! De eerste vlucht in haar nieuwe outfit én naam, PH-FCX, was op 28 februari 1976. In datzelfde jaar vloog ze in de Farnborough Air Show, Engeland. Het jaar daarop in Spanje voor de SAR (Search And Rescue). Ook Parijs mocht op haar lijst niet ontbreken net als Ierland waar ze in de zomer van 1977 voor het ministerie van defensie haar kunsten mocht vertonen.

als maritiem demo toestel

Haar laatste vlucht was op 30 juni 1983 naar Ypenburg, ze had er als demo-toestel toen 290 vluchten op zitten met bijna 600 vlieguren.

Na een paar jaar in een loods te hebben gestaan heeft de KLM haar van augustus 1985 tot mei 1988 geleased als niet-vliegend-object voor trainingsdoeleinden. Toen de leaseperiode voorbij was heeft Fokker haar gedoneerd aan de F.27 Friendship Association (FFA) en werd ze geplaatst op Schiphol als poortwachter bij het Aviodome Museum. Daar heeft ze gestaan tot 2002.

In juni 2003 is ze verkocht aan PS Aero te Baarlo, eigenlijk niet verkocht maar geruild voor een Starfighter F-104. Daar heeft ze vele jaren staan pronken tussen tientallen andere vliegtuigen en straaljagers. Je kunt rondleidingen boeken bij Piet Smedts of op afspraak een bezoek brengen.

In 2015 zijn we de zoektocht naar een geschikt vliegtuig gestart en kwam ik op de website van PS Aero een foto van de F27 tegen. Piet gebeld en een afspraak om te komen kijken gemaakt. We waren direct verliefd op haar….op 30 december 2015 hebben we haar tenslotte gekocht.

leerlingen van de AM&TS hebben fantastisch geholpen

Augustus 2016 is ze in onderdelen hierheen gebracht en weer in elkaar gezet. Vervolgens zijn we met hulp van leerlingen van de AM&TS, opleiding vliegtuigtechniek hier in Hoogerheide, haar gaan demonteren en leeg maken voor de daadwerkelijke verbouwing. Met inzet van meer dan 100 vakmensen zoals meubelmakers, installateurs en schilders was midden oktober 2017 de klus geklaard en kon de verhuur starten. De eerste gasten die erin geslapen hebben waren collega’s die, net als wij, meededen aan het B&B programma van omroep MAX. Op 12 april 2018 hebben we haar officieel laten openen door Martin Schröder, oprichter van Martinair.

Esther bewaakt de net geleverde propellors…
Zomer 2020, de tuin is volwassen geworden

 

 

Uw verblijf

Wat mag u als gast in ons vliegtuig verwachten? Ten eerste natuurlijk de luxe en comfort van een suite, denk aan een heerlijk bed, bankstel, eettafel met fijne stoelen, huisbioscoop, keukentje en ruime badkamer mét een echte sauna. Een goed systeem voor wat betreft airco, verwarming en frisse lucht. Alle verlichting is dimbaar voor de juiste sfeer en aan muziek en wifi is natuurlijk ook gedacht. Bij mooi weer wacht een privé terras aan de rand van de vijver.

Alvast even binnen kijken?

Wij adviseren onze gasten om al in de ochtend naar onze regio “De Brabantse Wal” af te reizen want er is hier van alles te zien en te doen. Kijk maar eens op de website van het VVV.  Vervolgens bent u welkom bij ons vanaf 15:00 uur en uitchecken is pas om 12:00 uur de volgende dag. Tijdens uw verblijf staan en gratis twee fietsen voor u klaar.

Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen, net als het ontbijt. De koelkast is gevuld met diverse soorten (mousserende) wijnen, fris, bier en mix-drankjes in blik, deze extra’s tegen een bescheiden vergoeding net als 3 smaken chips.

Onze biologische huiswijnen bijvoorbeeld voor slechts 10,= per fles.

Dineren

We hebben een aantal goede restaurants in de buurt, de meeste op loopafstand. Check hun websites voor actuele openingstijden.

Er staat een magnetron, Nespresso en de keukenkraan is tevens een “Quooker”. Voor de wijnliefhebbers : een wijnproeverij ligt in het vliegtuig, verschillende wijnen in halve flesjes met uitgebreide informatie. Na het diner wacht de sauna en er liggen lekkere badjassen en zachte dekens klaar. Daarna met een drankje voor de buis, Netflix staat aan.

Diverse extra’s om uw verblijf aan te kleden kunt u bij de boeking al aangeven:

Bloemen                                                                vanaf 17,50

Doosje bonbons                                                vanaf 10,-

Gebakjes, 2 stuks                                             7,50

Alcohol vrije wijn: wit, rosé of rood      10,=

Alcohol vrije bubbelwijn                              12,50

Slingers ophangen                                           gratis

Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide
Grenspark Kalmthoutse Heide ligt om de hoek
Stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom

De Crew

Ons team bestaat uit Esther Slootweg & Gerhard Horstink, de eigenaren en exploitanten van zowel B&B Friendship, B&B Domaine Haute Bruyère en Horstink Wijn; proeflokaal en wijncursuscentrum. Zij runnen dit gecombineerde horecabedrijf sinds 1998 en nog steeds met veel plezier!

Beiden zijn opgeleid op een hotelschool, hebben gewerkt in diverse bedrijven en elkaar leren kennen in de wijnhandel. Naast werken zijn de hobby’s van Esther haar poezen, wandelen en lezen. Lekker koken, eten en genieten van goede wijnen doen ze samen. Gerhard heeft een vliegbrevet voor éénmotorige toestellen en daarnaast raced hij graag op zijn koersfiets door het Brabantse en Zeeuwse land.

De wijnwinkel, ons andere werk
terreinbewaking
onze Drentse heideschaapjes